اگر شما این مقاله آموزنده را دوست داشتید و می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد سایت تاک فام لطفا از سایت ما دیدن کنید.
اکسیدهای آهن که برای استفاده در پوشش های سطح مناسب هستند به طور طبیعی یافت شده و یا ممکن است به صورت سنتزی تهیه شوند. در کل اکسیدهای آهن پیگمنت های بسیار عالی با مقاومت فوق العاده نسبت به نور هوازدگی و قیمت بسیار مناسب هستند. اکسیدهای آهن طبیعی احتمالا ً قدیمی ترین رنگدانه های مصرفی هستند و توسط انسانهای نخستین برای نقاشی غارها به کار می رفتند. این پیگمنت ها با برندهای مختلف از کشور چین و آلمان در بازار ایران خرید و فروش می شوند که در زیر به صورت کامل به ساختار شیمیایی و خواص آن ها پرداخته می شود. خرید و فروش پیگمنت های اکسید آهن در بازار ایران با نامهای تجاری مختلف انجام می گیرد و بیشتر مصرف کنندگان این پیگمنت ها ترجیح می دهند از نظر دانه بندی میکرونیزه باشند. و فام های دیگر آن سیاه و سبز و آبی هستند. کد بندی فام قرمز پیگمنت اکسید آهن، فام زرد پیگمنت اکسید آهن، فام مشکی پیگمنت اکسید آهن، به کمپانی سازنده آن بستگی دارد.
قبل از این که رنگ های صنعتی به شکل امروزی رواج پیدا کنند همه رنگ های مورد استفاده از گیاهان به دست میآمدند. آن ها به شکل جامد وجود دارند و در رنگ های سیاه و سفید و رنگی دیده میشوند و شکل های متفاوت و گوناگونی دارند. رنگ ها در هنگام عملیات رنگرزی جذب جسم رنگ شونده میشوند ولی رنگدانه ها یا پیگمنت ها دانه های رنگی هستند که سطح جسم را میپوشانند. رنگدانه چیست ؟ همان طور که میدانید رنگ ها با پیگمنت ها ( و یا رنگدانه ها ) متفاوت هستند. پیگمنت ها مواد جامدی هستند که در حالت معق و برای رویه زدن در رنگرزی های انبوه و دیسپرسیون در هوا پوشش زیبایی به جسم رنگ شونده میدهند. مثل حنا و روناس و … منظور از پیگمنت چیست ؟ پیگمنت یا رنگدانه نقش مهمی در پوشش براق و مقاومت، همان طور افزایش چسبندگی دارد. پیگمنت ها را میتوان به دو صورت معدنی ( طبیعی و مصنوعی ) و آلی تقسیم بندی کرد.
اما فرآیند ایجاد این رنگدانه ها بین پیگمنت های آلی و معدنی متفاوت است. پراکندگی پیگمنت های غیر آلی نسبت به پیگمنت های آلی راحت تر است. ذرات بزرگتر نور را به طور موثرتری پراکنده می کنند و از عبور آن از ماده جلوگیری می کنند و در نتیجه کدورت بهتری ایجاد خواهند کرد. در پیگمنت های آلی، سیستم های پیوند دوگانه درون مولکول ها نور را جذب می کنند. در نتیجه، استفاده از رنگدانه های معدنی در تولید محصولات در مقیاس بزرگ آسان تر است و می تواند برای طیف وسیع تری از کاربردها مورد استفاده قرار گیرد. پیگمنت های آلی و پیگمنت های معدنی از نظر اندازه ذرات متفاوت هستند. اما در پیگمنت های غیر آلی، نور از طریق انتقال الکترون جذب می شود. رنگدانه های معدنی به طور قابل توجهی اندازه ذرات بزرگتری نسبت به رنگدانه های آلی دارند. رنگدانه ها با جذب انتخابی طول موج های نور کار می کنند.
مشخصه ی اصلی رنگهای نساجی، حلالیت آنها در آب می باشد که در مورد تاک فام – صفحه وب را ببینید – پیگمنتها چنین نیست. تاریخچه تولید پیگمنت تاریخچه کاربرد پیگمنت ها به نقاشی های دیواری غارهای ماقبل تاریخ بر می گردد. جایگزین پیگمنت سولفید کادمیوم شده است. در سه هزار سال قبل از میلاد در چین و مصر وجود دارد. در این حالت، ذرات پیگمنت به شبکه ی منفرد ماتریس های پلیمری حامل، متصل می گردند. لاستیک و لوازم آرایشی است. صد سال بعد تنارد آبی کبالت را تولید نمود. مولکول هایشان به پلیمرهای الیاف کاربردی، بسیار قوی است، سطح تماس و اتصال ذرات پیگمنت با حامل، درحد ضعیفی است. کاربرد رنگدانه ها به عهد عتیق بر می گردد. زرد تیتان به این مجموعه اضافه شد. پیگمنتها از ذرات رنگی بسیار نرمی تشکیل شده اند که نباید در حامل حل شود. اکسیدهای آهن مختلف، اکسید کرم و لاجورد تولید گردید. سال ۱۷۰۴ اولین رنگدانه مصنوعی به نام آبی پروس تولید گردید. که پس از کاربرد باید به حالت انجماد در آیند.
بسته های حاوی ترکیب پیگمنت هندی PB15:1 باید در شرایط معمولی، دمای اتاق و به دور از منابع گرما یا رطوبت نگهداری شوند. خرید و فروش پیگمنت هندی PB15:1 در بسته های 25 کیلوگرمی انجام می شود. بنابر تقاضای مشتریان و مصرف کنندگان این پیگمنت آلی، بسته بندی های بزرگ تر در کیسه های جامبو تهیه می شوند. پیگمنت آبی 15:3، PB15:3، نوعی پیگمنت آلی است که به عنوان ماده افزودنی رنگزا برای ایجاد رنگ آبی در محصولات صنعتی مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. هدایت الکتریکی برای ترکیب PB15:1 کمتر از 400 اهم ثانیه بر سانتی متر اندازه گیری شده است؛ میزان جذب روغن برای این پیگمنت آلی، 35 تا 45 % ثبت شده است. برای دریافت قیمت پیگمنت PB15:1 و خرید آن می توانید با این مجموعه تماس حاصل فرمایید. اگر این پودر آلی با پوست فرد تماس پیدا کرد باید محل تماس را به سرعت با آب و صابون شستشو داد. این ماده خطر زیست محیطی و آلایندگی حاد در پی نخواهد داشت، اما توصیه می شود از رها کردن پسماندهای حاوی این ماده آلی در خاک، آب یا طبیعت جداً خودداری شود.